OM SOFO GARDEN

SOFO Garden ligger på Södermalm i Stockholm och är grundat av Max Rejström med affärsidéen att erbjuda ett växt- och trädgårdskoncept för storstadens behov. Vi vill skapa levande miljöer för dig och stadens övriga invånare. Bidra till biologisk mångfald genom att erbjuda ett brett sortiment av olika växter. 

Vi stadsbor har för vana att ofta plantera samma växter oavsett var man bor. Fenomenet kallas biotisk homogenisering och följden blir att våra urbana ekosystem blir mycket art-fattiga. Därför trivs "generalisterna" som råttor, sparvar och duvor i våra städer. 

Just du har möjlighet att göra skillnad! För varje växt som du planterar skapas även nya möjligheter för stadens alla osynliga och tysta invånare. De finns här trots att vi varken ser eller hör dem.

MÖT GRUNDAREN MAX REJSTRÖM

SOFO Garden är grundat av trädgårdsmästaren, hortonomen och växtinredaren Max Rejström. Kärt barn har många titlar! Men framförallt brinner Max för att skapa vackra, gröna världar som gynnar både människa och miljö.

Intresset för natur, ekologi och biologisk mångfald har alltid funnits där och är något företaget genomsyras av. Som kund kan du alltså luta dig tillbaka och njuta av den härliga kombinationen av estetiskt tilltalande OCH hållbart.

Växtkunskap, entreprenörsanda och vikten av att erbjuda genuin och personlig service - det är något Max har fått med sig sedan tidig ålder. Under uppväxten i Finland drev hans mamma en egen plantskola, och de gröna fingrarna har, till Stockholmarnas stora glädje, gått i arv även till sonen.


Välkommen till vår butik och planteringsstudio! Här kan du botanisera bland vackra krukor och inredning och såklart utöka din egen gröna oas där hemma. Vi hjälper dig hitta rätt i djungeln och delar gärna med oss av tankar, idéer och kunskap gällande ekologi, hållbarhet och biologisk mångfald.


Södermannagatan 14, 116 23 Stockholm

Öppettider

Tisdag - Fredag 12 - 19
Lördag 12 - 18
Söndag 12 - 16